Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/02, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ!

Οι επιπλέον δυσκολίες στη μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες, προστίθενται στα οξυμένα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο άνεργος σήμερα.
Η τιμή του εισιτηρίου στα 0,80 Є ήταν ήδη υψηλή, η άνοδος στο 1,00 Є είναι ακόμα πιο επίπονη για την άδεια τσέπη μας και στην ουσία είναι απαγορευτική για τη μετακίνηση των ανέργων. Μπορεί ο άνεργος να κινηθεί π.χ. ως το κέντρο και να γυρίσει, όταν αυτή η ενέργεια απαιτεί την καταβολή 2 Є;
Δε θα κλειστούμε στο σπίτι μας. Δε θα στερηθούμε τα στοιχειώδη. Βρισκόμαστε στο 2015. Οι παραγωγικές δυνατότητες της κοινωνίας έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που επιτρέπουν την κάλυψη των αναγκών μας και την αξιοπρεπή διαβίωση όλων μας. Όλα αυτά, όμως, απαιτούν διαφορετική οργάνωση της οικονομίας, όπου ο πλούτος που παράγεται από την κοινωνία θα ανήκει και στην κοινωνία συλλογικά και όχι σε μεγαλοεπιχειρηματίες-παράσιτα που μας έχουν κάτσει στο σβέρκο και πλουτίζουν από την εκμετάλλευση της εργασίας κάθε εργαζομένου.
Διεκδικούμε να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση για κάθε άνεργο για όσο διαρκεί η ανεργία του. Να εκδοθούν κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Και όχι μόνο στους ανέργους, αλλά και σε μαθητές, φοιτητές, σε εργαζόμενους για τις ώρες που μετακινούνται για τη δουλειά τους, όπως επίσης και να εξασφαλιστεί μείωση της τιμής του εισιτηρίου για όλους.
Τι χρειάζεται;

1) Κάλυψη των εξόδων (μισθοδοσία οδηγών, καύσιμα) από το κράτος. Να φορολογηθεί σκληρά το μεγάλο κεφάλαιο, ώστε να καλυφθούν πλήρως τα έξοδα.
2) Κρατικός φορέας αστικών συγκοινωνιών, που θα λειτουργεί με γνώμονα την κάλυψη της ανάγκης των πολιτών σε γρήγορη, φτηνή και ασφαλή μετακίνηση και ΟΧΙ με γνώμονα το κέρδος των μετόχων.
Όπως και να ‘χει, οι Επιτροπές Ανέργων συστηματικά κινητοποιούνται για την υποστήριξη των ανέργων που τους έχει επιβληθεί πρόστιμο. Έχουμε πετύχει και κατοχυρώσει τη διαγραφή προστίμων του ΟΑΣΘ σε ανέργους και άτομα με χαμηλό εισόδημα.  

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! 

Η δράση μας αφορά την οργάνωση των ανέργων για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματά μας. Όχι για να χειροκροτούμε προεκλογικές εξαγγελίες που παραπέμπονται στις καλένδες και διαπραγματεύσεις που δεν αφορούν τις ανάγκες μας, αλλά μας στέλνουν το λογαριασμό.

Προχωράμε σε κινητοποίηση:
ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 10:30 π.μ.
ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ (ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ με ΜΠΟΤΣΑΡΗ)
για ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ
και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Διεκδικούμε ΤΩΡΑ:
+ Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους.
+ Δωρεάν μετακίνηση για μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους για τις ώρες μετακίνησης προς τη δουλειά τους.
+ Μείωση τιμής εισιτηρίου για όλους τους υπόλοιπους. 

Επιτροπές Ανέργων:
- Τούμπας 
- Ε' Διαμερίσματος
- Κέντρου
- Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων